sobota 7. února 2015

Tip na ASMR videa

Musím se s vámi podělit o videa, na které jsem nedávno narazila. Jde o ASMR videa a tato zkratka znamená „autonomous sensory meridian response“, což je odpověď lidského těla na specifické smyslové podněty. V praxi to většině posluchačů přináší pocit příjemného mrazení na hlavě, šíji nebo podél páteře. Možná jste tyto pocity zažili třeba v kadeřnictví, když vám kadeřnice myla či česala vlasy, nebo při masáži.

První, co vás asi upoutá, je, že lidé v těchto videích šeptají (nejčastěji jsou to ženy). Aktérky s vámi ve videu navazují poměrně přímý kontakt, pečují o vás zvuky a příjemným tónem hlasu. Naše kultura je hodně vizuální, v městském šumu je sluch často přehlcený, poslechem ASMR nahrávek ho můžete zase alespoň na chvíli aktivovat. Vzhledem ke způsobu nahrávání (dva mikrofony, které vytváří 3D stereo zvuk) je potřeba mít sluchátka, nebo vlastnit dobře vyladěnou reprosoustavu. Zvuky jsou tak realistické, že máte skoro pocit, že s vámi dotyčná dívka v místnosti opravu je.

Asi je důležité, aby vám byl hlas vlogerky primárně příjemný, pak už se můžete oddávat poslechu česání vlasů, obracení stránek, jemného přejíždění štětcem po hřbetu ruky a spoustě dalších zvuků. 

Jako ochutnávku nabízím tohle video, které má už přes devět miliónu zhlédnutí...

Žádné komentáře:

Okomentovat