úterý 5. května 2015

Kundy Crew

Co je ještě hipsterštější než pletení? Vyšívání! Je to tak OUT, že už je to IN. A dostává nový rozměr. Pokud vás pohoršil nadpis článku, honem si zakryjte oči, protože bude hůř. Miluju ty kontrasty starého a nového, babičkovského a moderního. Updatujte svoje vyšívací potřeby, možná na ně brzy dojde.

zdroj obrázku http://kundycrew.com/
Kundy Crew je slovenská skupina dívek, které se rozhodly přesunout klasické ruční vyšívání na další level. Mají svoji facebookovou stránku a pořádají wokshopy, kde si můžete vyšít třeba slogan „jebal pes PMS“ nebo „gender is useless“, popřípadě cokoliv vás napadne. Jak už možná tušíte, jedná se hlavně o prožensky laděné a aktivistické hlášky, šokující, překračující hranice, přesně tak, jak to mám ráda :)
zdroj obrázku facebook Kundy Crew
Jestli bydlíte v Praze a jezdíte tramvají kolem galerie Artwall na Nábřeží Edvarda Beneše, máte možnost si výšivky během jízdy prohlédnout. Jsou v nadživotní velikosti a výstava se jmenuje „Nemala provokovať“.
zdroj obrázku facebook Kundy Crew
Další up to date vyšívací inspirace je od výtvarnice Venduly Chalánkové. Pokud vás baví "potrhlí umělci", pusťte si toto video, kde Vendula představuje svoji tvorbu. Kromě jiného se zabývá i výšivkou, konkrétně převáděla SMS z mobilu do podoby "křížku na plátně" :)



Tak co, taky máte chuť si vyšít nějakou ultimátní hlášku? Kam se hrabe "Kde Bůh hospodaří, tam se dobře daří", že?

1 komentář:

  1. Tak to je naprosto super! Krásný, chytrý, originální!:-)
    Jinak jsem dříve působila na blogu www.passengersmaniac.blogspot.cz ale založila jsem si nový www.cathyvita.blogspot.cz . Stávám se pravidelným čtenářem a byla bych moc ráda, kdyby ses také stala mým pravidelným čtenářem. Nerada bych přišla o své čtenáře:-)

    OdpovědětVymazat